A diákhitellel tartozó, felsőoktatásban tanuló női hallgatók gyermekvállalása (gyermek születése, vagy örökbefogadása) esetén családtámogatási kedvezményekkel könnyíthető meg a diákhitel visszafizetése.

Célzott kamattámogatás Diákhitel 1 esetén

A kedvezmény időszaka alatt felszámított ügyleti kamat megfizetését az állam átvállalja, így a kedvezmény időtartama alatt a tartozást nem növeli ügyleti kamat.

Törlesztési kötelezettség szüneteltetése Diákhitel 1 és Diákhitel 2 esetén

A kedvezmény időszaka alatt a törlesztési kötelezettséget felfüggesztik, vagyis az előírt havi törlesztőrészletet nem kell kötelezően teljesíteni a kedvezmény beállításának időszaka alatt.

CSED, GYED vagy GYES ellátásban részesülés esetén az ellátásra való jogosultság időtartamára igényelhető a támogatás.

Ha Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződéssel is rendelkezik a kérelmező, akkor a törlesztési kötelezettség szüneteltetése mindkét szerződésre nézve megilleti.

Tartozás részleges vagy teljes elengedése

1. A tartozás felének elengedése

Elengedik a diákhitel tartozás felét azoknál a hitelfelvevő nőknél, akiknek a hitelfolyósítást követően születik a második gyermekük és e támogatást igénylik a Diákhitel Központnál.

2. A teljes tartozás elengedése

Harmadik vagy további gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén a hitelfelvevő nő teljes tartozását elengedik.

Ki minősül gyermeknek?

A gyermektámogatásra való jogosultság megállapításánál a hitelfelvevő nővel közös háztartásban élő gyermeket kell figyelembe venni, ha a gyermek még nem töltötte be a 18. életévét. Ha a gyermek már betöltötte a 18. életévét, nem feltétel, hogy közös háztartásban éljen az igénylővel.

Tudta, hogy napi 82 forintból 40 millió forintos baleseti védelemre tehet szert?